Certificering Foodspecialiteitenwinkels
De betere foodspecialiteitenwinkel is goed herkenbaar. Zij zijn erkend door de Certificering Foodspecialiteitenwinkel, waar een toetsing aan vooraf gaat. Wakcentrum vertelt u waar u moet moet letten.
Het Vakcentrum is de brancheorganisatie voor alle ondernemers in de levensmiddelendetailhandel, dus ook voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel. Met passie voor zelfstandig ondernemerschap zetten wij ons in voor alle zaken die voor uw bedrijfsvoering van belang zijn. Hieronder vindt u een aantal activiteiten specifiek voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel. Vanzelfsprekend zijn ook alle andere diensten van het Vakcentrum beschikbaar.
De betere foodspecialiteitenwinkel is goed herkenbaar. Zij zijn erkend door de Certificering Foodspecialiteitenwinkel, waar een toetsing aan vooraf gaat. Wakcentrum vertelt u waar u moet moet letten.
Tijdens de Nationale Competities wordt er gezocht naar de allerbeste foodspecialiteitenwinkels van Nederland. Hierbij wordt gelet op hun visie, onderscheidend vermogen, assortiment, productkennis en hygiëne.
Elk jaar organiseert Stichting Foodspecialiteiten Nederland een Branche-Event Foodspecialiteiten voor ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel. Het evenement vindt plaats op maandagavond 3 juni in Hart van Holland te Nijkerk
Al meer dan 30 jaar is de Vakbeurs Foodspecialiteiten een evenement voor ondernemers die alleen met de mooiste en beste producten en diensten willen werken. In 2024 wordt de vakbeurs georganiseerd op 30 september & 1 oktober.
De Nationale Kaasweek heeft als doel om het product kaas nog meer onder de aandacht te brengen bij de consument. De Nationale Kaasweek wordt elk jaar gehouden ìn week 15. In 2025 vindt de Kaasweek plaats van 7 t/m 13 april.
Graskaas is een typisch Nederlandse kaas die wordt gemaakt van de melk van de eerste weidegang. Stichting Foodspecialiteiten Nederland heeft als doel om elk jaar een landelijke startdatum vast te stellen.
Vakcentrum Foodspecialiteiten biedt diverse opleidingen en trainingen aan. Zowel voor ondernemers als voor zijn/haar medewerkers.
Leden van het Vakcentrum met een foodspecialiteitenwinkel ontvangen vier keer per jaar het vakblad Lekkernijver. Voor consumenten verschijnt één keer per jaar het blad Lekkernijen.
Hier vindt u alle informatie over de CAO voor het Levensmiddelenbedrijf.
Cijfers over omzet, bestedingen en kengetallen in de supermarktbranche. Cijfers worden verzorgd door Panteia en zijn veelal gebaseerd op statistieken van CBS, Gfk en Locatus. Klik hier voor de branchecijfers.
Veiligheid in en rond de winkels is helaas geen vanzelfsprekendheid. Gelukkig biedt het Vakcentrum hierin handvatten. Lees verder.
Als vanzelfsprekend draagt u zorg voor voedselveiligheid. Hier vindt u instrumenten die u daarbij ondersteunen.
Vakcentrum Expertise is de verzamelnaam voor alle kennis, informatie, en ledenvoordelen die het Vakcentrum aan haar leden biedt.